Državljanin BiH smrtno stradao u teškoj prometnoj nesreći kod Male Subotice

Državljanin BiH smrtno stradao u teškoj prometnoj nesreći kod Male Subotice

Foto: FAH

U PETAK, 15. siječnja oko 17.30 sati na autocesti A4 (Goričan - Zagreb) u visini naselja Mala Subotica dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao državljanin Bosne i Hercegovine, javlja Policijska uprava međimurska.

Naime, 60-godišnji vozač osobnog automobila nacionalnih oznaka Bosne i Hercegovine, nije se pridržavao potrebnog razmaka između vozila te je zbog toga vozilom udario u stražnji dio osobnog automobila zagrebačkih registracijskih oznaka, a kojim je upravljao 52-godišnji vozač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijed siline udara osobni automobil 52-godišnjaka odbačen je u zaštitnu ogradu nadvožnjaka autoceste. Nekoliko minuta kasnije, 54-godišnji vozač kombi vozila zagrebačkih oznaka zbog neprilagođene brzine osobinama ceste i trenutnoj vidljivosti (uspon na nadvožnjak, noć, prethodna prometna nesreća) udario je prednjim dijelom vozila u stražnji kraj osobnog vozila bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka, a koje je nakon prethodne nesreće ostalo stajati na prometnoj traci.

U trenutku naleta kombi vozila na stražnjem sjedištu osobnog automobila nalazio se 60-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Uslijed siline udara osobni automobil odbačen je u zaštitnu ogradu nadvožnjaka, dok se kombi prevrnuo na lijevu bočnu stranu.

Na mjesto događaja izašle su dvije ekipe hitne medicinske pomoći i vatrogasci te cestarska ophodnja autoceste, te su sudjelovali u izvlačenju unesrećenog iz vozila, a potom i njegovog prijevoza do Županijske bolnice Čakovec. U 20,25 sati od zadobivenih ozljeda preminuo je 60-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Liječničkim pregledom utvrđeno je da su ostali sudionici u prometnoj nesreći lakše ozlijeđeni.

Protiv 54-godišnjeg vozača podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku zbog počinjenja kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara