Državljanin RH Peršen negira bilo kakvo sudjelovanje u prodaji srpskog Telekoma

Fabrizio Desilvestri, odvjetnik hrvatskog državljanina Zorana Peršena, pritvorenog u Italiji pod optužbom udruživanja radi čina krivičnog djela pronevjere, zatražit će u ponedjeljak od suca za preliminarnu istragu oslobađanje svog branjenika, piše u subotu list "Coriere dela Sera". L

Peršen je na ispitivanju, piše dnevni list, negirao bilo kakvu povezanost sa slučajem prodaje Telekoma Srbije i navodnim plaćanjem mita preko raznih računa, za što ga je optužio Igor Marini, koji se nalazi u zatvoru u Torinu.

Marini je čak kazao da ga je 57-godišnji ing. Peršen u hotelu "Sheraton" u Zuerichu napao i prijetio mu pištoljem.

Peršen to negira. "Marini je samo jedan lažljivac", rekao je Peršen tužitelju Brunu Tintu tijekm petsatnog ispitivanja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se da idućih dana bude upriličeno sučeljavanje Marinija i Peršena.

Marini je optužio čelnike talijanskog lijevog centra, koji su bili na vlasti 1997. na čelu s tadašnjim premijerom Romanom Prodijem, danas predsjednikom Europske komisije, za primanje mita u poslu kupoprodaje srbijanske telefonske kompanije, kada je talijanski Telecom kupio 29 posto dionica srbijanskog Telekoma za gotovo 900 milijuna maraka.

U međuvremenu, iz Švicarske su stigli i dokumenti kojima je Marini navodno trebao potvrditi svoje izjave. Dokumenti će biti obrađeni u u parlamentarnoj istražnoj komisiji od ponedjeljka, ali prema prvim, neslužbenim izjavama, čini se da na 1800 stranica nema potvrde ni o kakvom plaćanju mita.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara