Državna izaslanstva položila vijence povodom Dana Svih svetih

U SPOMEN na poginule za Hrvatsku danas su na blagdan Svih svetih predsjednik Republike Stjepan Mesić, predsjednik Hrvatskog sabora Vladmir Šeks i predsjednik Vlade Ivo Sanader s izaslanstvima položili vijence i zapalili svijeće kod Križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja na zagrebačkom groblju Mirogoju.

U saborskom izaslanstvu bile su potpredsjednice Đurđa Adlešić i Vesna Pusić, te predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ivan Jarnjak i zastupnik Andrija Hebrang. U izaslanstvu Vlade bila je potpredsjednica Jadranka Kosor te ministri Ivan Šuker, Božo Biškupić, Marina Matulović Dropulić i Dragan Primorac.

Predsjednik Vlade Ivo Sanader i ministri u Vladi te predsjednik Sabora Vladmir Šeks s potpredsjednicom Adlešić i zastupnicima Jarnjakom i Hebrangom položili su vijence i zapalili svijeće i na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na Mirogoju. Počast poginulima za Hrvatsku na Oltaru Domovine na Medvedgradu odali su premijer Sanader s ministrima i predsjednik Sabora Šeks sa zastupnicima Hebrangom i Jarnjakom.

Izaslanstva predsjednika Republike, Vlade i Sabora položila su vijence i zapalila svijeće i na Zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju. Izaslanstvo Sabora i Vlade počast poginulima za Domovinu odalo je i kod Središnjeg križa na Mirogoju.

Kod Križa u Aleji hrvatskih branitelja te na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana vijence su položili i zapalili svijeće i izaslanstva Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH, te ministarstava unutarnjih poslova i obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti sa udrugama iz Domovinskog rata, predvođeni ministrima Berislavom Rončevićem, Ivicom Kirinom i Jadrankom Kosor.

Izaslanstvo Grada Zagreba, na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem, položilo je vijence i zapalilo svijeće kod Križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, na grobu dr. Franje Tuđmana te na Zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

U spomen na prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u kapelici sv. Filipa i Jakova na Oltaru Domovine na Medvedgradu služena je misa.

Stranke i udruge položile vijence

Na današnji blagdan Svih svetih političke stranke i udruge te mnogobrojni građani polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prisjećaju se svojih najmilijih, svih poginulih u obrani Domovine i velikana hrvatske povijesti.

Kod križa u Aleji hrvatskih branitelja na zagrebačkome groblju Mirogoju vijence su položila i zapalila svijeće izaslanstva HDZ-a, SDP-a, HNS-a, DC-a, Društva domovinskog ponosa i časti "Viribus unitis", na čelu s umirovljenim hrvatskim generalima, te zagrebački gradski zastupnici Nezavisne liste Borisa Mikšića i drugi.

Predstavnici Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske cvijeće su položili kod križa u Aleji hrvatskih branitelja te na grobnicu narodnih heroja, na grobove Vladimira Nazora, Ivana Ribara i Vladimira Bakarića, partizansko groblje i groblje kozaračke djece na Mirogoju. Cvijeće su položili i na spomenik na Dotrščini.

Izaslanstvo HDZ-a i DC-a te Društva domovinskog ponosa i časti "Viribus unitis" i predstavnici Nezavisne liste Borisa Mikšića vijence su položili i zapalili svijeće i na grobu prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na Mirogoju.

Izaslanstvo HDZ-a vijence je položilo i zapalilo svijeće i na Oltaru Domovine na Medvedgradu te na grobu Stjepana Radića i Ante Starčevića u Šestinama.

Izaslanstvo HNS-a vijence je položilo i zapalilo svijeće na grobove Mike Tripala, Marka Koprtle, Srećka Bijelića i Krešimira Džebe.

Izaslanstvo HSS-a vijence je položilo i zapalilo svijeće na grobove Drage Stipca, Josipa Torbara i Ivana Pernara, Antuna Radića te Stjepana Radića, Vladka Mačeka i Jurja Krnjevića.

Umirovljeni generali udruge "Viribus unitis" vijenac su položili i zapalili svijeću i na grobu ratnog ministra obrane Gojka Šuška.

Izaslanstvo DC-a vijenac je položilo i zapalilo svijeće i kod glavnoga križa na Mirogoju, a izaslanstvo Zagreba kod spomenika braniteljima Maksimira.

U spomen na poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu, kod glavnoga spomen-obilježja u Aleji poginulih hrvatskih branitelja na Miroševcu vijence su položila i zapalila svijeće izaslanstva ministarstava obrane, unutarnjih poslova i obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Izaslanstvo Županijskog odbora HDZ -a Krapinsko - zagorske županije, općinske organizacije stranke iz Velikog Trgovišća i Zaklade hrvatskog državnog zavjeta danas su položili vijenac i zapalili svijeće ispred biste dr. Franje Tuđmana u dvorištu njegove rodne kuće u Velikom Trgovišću.

Umirovljeni hrvatski generali Domovinskog rata, okupljeni u "Viribus unitis", danas su, u povodu blagdana Svih svetih, položili cvijeće i zapalili svijeće na grobu stožernoga generala Janka Bobetka na gradskome groblju Viktorovcu u Sisku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara