Državni centar za obavješćivanje: Jučer ugašena ili lokalizirana četiri požara

Požar koji je jučer prije podne buknuo kod Pirovca u Šibenskokninskoj županiji, potpuno je ugašen noćas pola sata poslije ponoći, izvijestio je danas Državni centra za obavješćivanje.

Opožarena je površina od oko 50 hektara makije, niskog raslinja, borove šume i zapuštenih maslina. Gašenje je bilo otežano radi jake bure, tako da nije postojala mogućnost korištenja protupožarnih zrakoplova. U njegovu je gašenju sudjelovao 71 vatrogasac iz Šibenika i okolice te pripadnika Interventne vatrogasne postrojbe MUP-a, te 14 vozila.

Sinoć u 23,50 sati lokaliziran je požar na području Konavala, između zaseoka Bani i Vodovađa u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Opožarena je površina od 35 hektara trave, makije, niskog raslinja i nešto niske crnogorice. U gašenju je sudjelovalo 11 gasitelja i 4 vozila iz Grude te interventna vatrogasna postrojba MUP-a iz Dubrovnika s 10 gasitelja i 3 vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U Splitsko-dalmatinskoj županiji jučer je oko 15,40 sati dojavljen manji požar na jugoistoku otoka Visa, lokalitet Mala Vošćica. Požar je ugašen oko 16,30 sati, a opožarena je površina od oko 600 četvornih metara makije i nešto manjih borova. Požar je gasilo 10 vatrogasaca i 3 vozila iz Visa. Uzrok požara je paljenje korova.

Sinoć oko 18,30 sati ugašen je i požar koji je jučer popodne u izbio iznad mjesta Kotezi. Opožarena je površina od 8 hektara makije, niskog raslinja i nekoliko borova.

(Hina) pp jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara