Državni centar za obavješćivanje: Nekoliko požara u Dalmaciji

DRŽAVNI centar za obavješćivanje izvijestio je popodne o nekoliko požara u Splitsko-dalmatinskoj, Zadarskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Oko 14,30 sati izbio je šumski požar u kaštelanskoj Zagori, uz željezničku prugu između Kaštela i Labina, a zbog jake bure požar se širi. Vatra je zahvatila i pružne pragove, pa je u prekidu željeznički promet sa Splitom.

Požar gase vatrogasci iz Kaštela, Trogira i Splita, a uključena su i dva kanadera i jedan helikopter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U 11,53 sati primljena je dojava o šumskom požaru na Braču, u općini Bol, na lokaciji Obličje. Gorjela je makija, nisko raslinje i borovi na površini od 1,5 hektara. Vatrogasci DVD Bol požar su lokalizirali u 12,45, a ugasili su ga oko 13,10 sati.

U 10,15 sati izbio je požar kod Škabrnje, u zaselku Ivkovići. Požar je ugašen oko 12 sati, a izgorjelo je oko jedan hektar trave i makije, te dio krova jedne napuštene i u ratu stradale kuće.

U 10,25 sati izbio je požar kod Nadina, u zaselku Zagrad. Ugašen je u 13,15 sati, a izgorjelo je oko pet hektara niskog raslinja.

U 12,30 sati izbio je požar na otoku Korčuli, između naselja Račišće i Korčule. Zahvaćeno je dva hektara uglavnom makije. Brzom intervencijom vatrogasaca, uz pomoć jednog kanadera požar je stavljen pod nadzor do 15,30 sati.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara