Državni centar za obavješćivanje o požarima

POŽAR na Dinari kod mjesta Brezovac, na predjelu Dolac, u Šibenskokninskoj županiji, još uvijek nije ugašen i širi se prema vrhu planine (granica prema BiH), izvijestio je noćas Državni centar za obavješćivanje.

Vatra je zahvatila površinu od 700 x 400 metara s travom i bukovom šumom.

Oko 16,05 sati dojavljeno je i o požaru u mjestu Radovčići na kninskom području koji je ugašen u 21,15 sati. Vatra je zahvatila travu i drveće smreke na nepristupačnom terenu.

Požar koji gori od 16. kolovoza, a proširio se iz Federacije BiH na oko dva kilometra sjeverno od Vrgorca u Županiji splitsko-dalmatinskoj, stavljen je pod kontrolu. Državni centar za obavješćivanje navodi da na požarištu tijekom noći ostaju vatrogasci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Požar na otoku Hvaru sjeverozapadno od mjesta Brusje do mjesta Dol još traje, a u više navrata u njegovu gašenju sudjelovao je "canadair". Tijekom poslijepodneva došlo je do aktiviranja dima i vatre na sjeverozapadnom dijelu požarišta kod uvale Lozna i Sviračina. Kod uvale Sviračina vatra je ugašena, a kod Lozne još se gasi. Između uvala Sv. Ante i Maslinica također je došlo do pojave otvorenog plamena, to je područje donekle pogašeno, a još uvijek ima dima na pojedinim mjestima. Dim se pojavljivao i na sjeveroistočnom dijelu požarišta - predio Remik, a vatre i dima bilo je kod mjesta Selca. Na svim područjima požarišta tijekom noći bit će raspoređene jedinice gasitelja.

Manji požar na teško pristupačnom terenu kod Bola na otoku Braču u uvali Martinica zahvatio je travu, nisko raslinje i makiju, ugašen je jučer u 17,45 sati.

Požar kod mjesta Bijeli Vir - Zažablje na širem području grada Metkovića koji je izbio jučer oko 13,40 sati lokaliziran je u 21 sat, navodi se u u izvješću Državnog centra za obavješćivanje.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara