Državni odvjetnik pozvao Mubaraka na ispitivanje zbog korupcije i ubijenih prosvjednika

Državni odvjetnik pozvao Mubaraka na ispitivanje zbog korupcije i ubijenih prosvjednika

Foto: AFP

ZBOG niza optužbi za ubojstva prosvjednika i korupciju, državni je odvjetnik pozvao bivšeg egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka na ispitivanje. Objavljeno je to vrlo brzo nakon što se Mubarak obratio javnosti demantiravši povezanost s korupcijom za koju ga se optužuje. Na ispitivanje su pozvani i Mubarakovi sinovi Gamal i Alaa.

Podsjetimo, Mubarak je ranije danas optužbe za korupciju protiv njegove obitelji nazvao neutemeljnima, te je ustvrdio kako je njegovo pravo da brani svoju reputaciju. Zanijekao je posjedovanje ikakve imovine u stranim državama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hosni Mubarak podnio je ostavku na mjesto egipatskog predsjednika u veljači ove godine i ovo je bilo njegovo prvo obraćanje javnosti otada, a državni odvjetnik je ustvrdio kako izjava bivšeg predsjednika, objavljena na Arabiya TV-u, neće utjecati na ispitivanje.

Prosvjednici i antikorupcijski aktivisti izvršili su pritisak da se ispita imovina Mubarakove obitelji, a dopisnici izvještavaju kako su prosvjednici postali nestrpljivi zbog presporih promjena koje provodi vojno vijeće koje je zamijenilo Mubaraka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara