državni službenici prihvatili kolektivni ugovor

Sindikati državnih službi objavili su danas da je referendum o prihvaćanju Kolektivnog ugovora (KU) za državne službenike i namještenike uspio pa će KU uskoro stupiti na snagu.

Predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Ivica Ihas rekao je novinarima kako dosad prikupljeni rezultati na uzorku od 45.569 službenika i namještenika pokazuju da je 75 posto pristupilo referendumu, od čega se 92 posto izjasnilo za prihvaćanje KU-a.

To znači da rezultati s preostalih glasačkih mjesta više ne mogu utjecati na konačni ishod referenduma, a prema neslužbenim informacijama i u preostalom dijelu državnih službi omjer izlaska na referendum i prihvaćanja KU-a jednak je dosad prikupljenom uzorku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

KU je zaključen na četiri godine, za razliku od prethodnih koji su zaključivani na dvije godine, zbog čega su se sindikati i Vlada nalazili u permanentnim pregovorima, posebice stoga što su se iznosi pojedinih prava utvrđivali svake godine posebnim sporazumima. Novim KU-om sva su prava utvrđena u minimalnom iznosu, a otvorena je mogućnost da se ugovori i više.

(Hina) pp/xmd ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara