DRŽAVNI TAJNICI POSJETILI DUBROVNIK

Državni tajnik za more Branko Bačić, za turizam Zdenko Mičić, za razvoj Zdravko Livaković i direktor Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić danas su boravili u Dubrovniku i posjetili Lučku upravu i buduće turističko naselje "Park Prevlaka". L

Za posjeta Lučkoj upravi razgovarali su o izradbi projekta, gradnji i obnovi dubrovačke luke u Gružu.

Upravno vijeće Lučke uprave trebalo bi 10. veljačei izabrati tvrtku koja će izraditi projekt izgradnje gruške luke, a radovi bi trebali početi na jesen. Tako bi luka bila potpuno spremna za međunarodni putnički promet, osobito za dolazak brodova na kružnim putovanjima, s kojih je samo prošle godine grad Dubrovnik posjetilo 750 tisuća turista.

Državni tajnik za more Branko Bačić podupro je taj projekt, rekavši kako će Vlada već sada za nj izdvojiti četiri milijuna kuna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je riječ o budućem turističkom naselju "Park - Prevlaci", državni tajnik za turizam Zdenko Mičić kazao je kako se današnjim posjetom htjelo ocijeniti stanje na terenu i moguće pripremne poteze koji su nužni da bi se moglo govoriti o stvaranju turističkog proizvoda na tom poluotoku.

"Nadamo se da će već na ljeto na tome području biti određenih turističkih aktivnosti, a učinit ćemo sve da 2005. budu još življe, odnosno da budu otvoreni prvi turistički kapaciteti.

(Hina) hš dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara