Državni vatrogasni operativni centar: Požar u Živogošću pod nadzorom gasitelja

Gasitelji nadziru požar u Živogošću, na predjelu Velika Duba i spriječili su daljnje širenje vatre, izvješćuje večeras Državni vatrogasni operativni centar MUPa. L

Zbog naslaga šumskog materijala, debljine i do jednog metra, natapaju se rubni dijelovi područja zahvaćenog vatrom. U gašenju sudjeluje 200 gasitelja i 44 vozila, a tijekom dana su im pomagala dva kanadera i dva air-tractora.

Požar kod mjesta Selnice u Varaždinskoj županiji ponovno se razbuktao tijekom dana, iako je jučer bio ugašen. U gašenju sudjeluju dobrovoljna vatrogasna društva iz Malog Bukovca, Velikog Bukovca, Svetog Petra, Ludbrega, Martinića, Novog Sela Podravskog, Županca, Bolfana i Svetog Đurđa sa 100 gasitelja i osam vozila.

U Ličko-senjskoj županiji kod Ličkog Osika, na području Vrepca i Mogorića, od 14. kolovoza gori na miniranom području. Veći dio požara je pod nadzorom, a manji dio, koji je na miniranom području, i dalje je aktivan. Vatra je zahvatila oko 1200 hektara trave, niskog raslinja i makije. U gašenju sudjeluju javne vatrogasne postrojbe iz Gospića, Interventna vatrogasna postrojba MUP-a iz Zadra, te lovci i radnici Šumarije - ukupno 50 gasitelja i tri vozila.

U Zadarskoj županiji požar kod Lišana Ostrovičkih lokaliziran je u 17 sati, spriječeno je širenje vatre, te se natapaju rubni dijelovi područja zahvaćenog vatrom. Vatra je zahvatila oko 24 hektara različitog raslinja. U gašenju tog požara, koji je buknuo rano poslijepodne sudjeluje kanader CL-415, javne vatrogasne postrojbe iz Benkovca i Zadra, dobrovoljne vatrogasne postrojbe iz Stankovaca, Lišana Ostrovičkih i Polače - ukupno 30 gasitelja i četiri vozila.

Požar kod mjesta Popovići lokaliziran je u 16 sati, a teren nadziru gasitelji. Vatra je zahvatila oko 15 hektara trave, niskog raslinja i smrike. U gašenju je sudjelovala Interventna vatrogasna postrojba MUP-a iz Zadra, Javna vatrogasna postrojba iz Benkovca i Dobrovoljna vatrogasna postrojba iz Stankovaca - ukupno osam gasitelja i tri vozila.

Požar kod mjesta Kaknja u Šibensko-kninskoj županiji pod nadzorom je gasitelja, koji natapaju rubne dijelove područja zahvaćenog vatrom. Vatra je planula na dva mjesta, a izgorjelo je oko 22,5 hektara trave, niskog raslinja i makije.

U gašenju je sudjelovao kanader CL-415 te dobrovoljna vatrogasna društva iz Dubravice, Kistanja, Skradina i Vodica - ukupno 23 gasitelja i pet vozila.

Požar kod mjesta Zečeva još je aktivan, a vatra je zahvatila oko devet hektara različitog raslinja. U gašenju sudjeluje Javna vatrogasna postrojba iz Knina, dobrovoljne vatrogasne postrojbe iz Knina i Kistanja - ukupno 11 gasitelja i tri vozila.

(Hina) pp dm

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara