Državni vrh u Kninu: Oluja je bila legitimna, opravdana i čista

AKCIJA Oluja bila je legitimna, opravdana i čista kao suza, poručili su danas iz Knina najviši državni dužnosnici, odučno odbacivši teze da se radilo o zločinačkoj, odnosno planiranoj akciji s ciljem protjerivanja Srba.

Predsjednici države, Sabora i Vlade, Stjepan Mesić, Vladimir Šeks i Ivo Sanader, suglasni su kako čistoću Oluje ne mogu zatamniti događaji nakon same akcije koje, naglasili su, rješava hrvatska država.

Predsjednik države, čiji je govor okupljeno mnošto pratilo sustavnim zviždanjem i povicima, poručio je kako put u budućnost podrazumjeva oslobođenost od svih sumnji i priznanje da je u ratu bilo i onih koji se nisu borili za Hrvatsku nego za sebe, koji su rušili i ono što nije trebalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Takvi pojedinci dovode u pitanje veličinu i čistoću Domovinskog rata, rekao je Mesić čiji je govor pratilo skandiranje "Ante, Ante" i "Franjo, Franjo".

Svečanost na gradskom igralištu središnji je događaj proslave Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti i 10. obljetnice vojno - redarstvene akcije Oluja i oslobađanja Knina, kako je istaknuto, "srca terora i zločina tzv. Republike srpske Krajine".

Na igralištu je održan mimohod i svečani postroj 12 ešalona hrvatskih oružanih snaga i policije. Na kraju je održan atraktivan letački program u kojem su sudjelovali zrakoplovi i helikopteri hrvatskih oružanih snaga predvođeni "vatrenim" MIG-om 21 u nacionalnim bojama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara