Državno odvjetništvo naredilo istragu u slučaju Križevčanina koji je ostao bez vida i kože

Državno odvjetništvo naredilo istragu u slučaju Križevčanina koji je ostao bez vida i kože

Tekst: I.Kri.
Foto: Ilustracija

KRIŽEVČANIN Domagoj Dugina je 2007. godine u Hitnoj pomoći dobio injekciju Voltarena zbog koje je na kraju ostao bez noktiju na rukama i nogama, vida te je morao proći nekoliko operacija.

Zbog sumnje u nesavjesno liječenje Općinsko državno odvjetništvo iz Križevaca je zatražilo od policije da krene u istragu ovog slučaja. Za krivu terapiju se sumnjiči 47-godišnja križevačka liječnica Hitne pomoći, a nakon nje je, tada 17-godišnji mladić, obolio od toksične epidermalne nekrolize.

Kobni Voltaren

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnica je Domagoju po dolasku na liječenje zbog upale očiju i grla dala kapi i sirup te nakon toga i injekciju Voltarena. Budući da je mladić ranije bolovao od epilepsije, od Voltarena mu se za pola sata pojavio osip te je liječnica po dolasku njegovoj kući još jedanput ponovila istu terapiju.

Dan kasnije dječakovo stanje je bilo takvo da su ga morali odvesti u Opću bolnicu u Koprivnici od kuda je prevezen na liječenje u Zagreb. Liječnička borba za smanjivanjem tjelesne temperature od 41 stupnja celzijusa je trajala nekoliko tjedana te su Domagoju otpali nokti, a zbog teškog stanja unutarnjih organa morao je i na nekoliko operacija.

Izgubio dio vida i 26 kilograma

Nesretni mladić je u tri mjeseca izgubio dio vida te 26 kilograma i dobar dio kože. Roditelji mladića tvrde kako su liječnici rekli da je dječak imao epilepsiju. Uz sve to, liječnici su izgubili dio Domagojeve dokumentacije o liječenju. Istragom će se otkriti što se zaista dogodilo u ovom slučaju i je li posrijedi nova liječnička pogreška u hrvatskom zdravstvenom sustavu. O ovom su se slučaju hrvatski mediji bili raspisali u svibnju, a očito je i taj javni apel pomogao da Općinsko državno odvjetništvo krene u raščišćavanje ovog slučaja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara