Državno odvjetništvo: Sulić mora vratiti 12 milijuna kuna Croatia busu

DRŽAVNO odvjetništvo podnijelo je danas tužbu kojom traži poništenje 21 ugovora o cesiji između Croatia busa i Autobusnog kolodvora po kojima je više od 12 milijuna kuna od prodanih karata uplaćeno na privatne račune Leona Sulića, umjesto na račun Croatia busa.

"Državno odvjetništvo tužbu je podnijelo zagrebačkom Općinskom sudu od kojega traži utvrđivanje ništavnost ugovora o cesiji", izjavila je Hini zamjenica glavnog državnog odvjetnika Snježana Frković.

Objasnila je da je po tim ugovorima Autobusni kolodvor, 1999. i 2000., novac od prodanih autobusnih karata Croatia busa uplatio na privatne račune tadašnjeg direktora Croatia busa Sulića, umjesto na žiro račun tvrtke. Račun zagrebačke prijevozničke tvrtke Croatia busa tada je bio blokiran.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Državnom odvjetništvu tvrde da je Suliću, sada članu Nadzornog odbora Croatia busa, na račune u Zagrebačkoj i Privrednoj banci uplaćeno 12,3 milijuna kuna.

"Iz dostavljene dokumentacije proizlazi i sumnja u kaznena djela, pa smo zatražili postupanje policije i drugih nadležnih tijela", kazala je Frković.

Usvoji li sud tužbu Državnog odvjetništva Sulić bi novac morao vratiti tvrtki.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara