Državno odvjetništvo zatražilo od policije da razgovora s Pavlovićem

ZAGREBAČKO županijsko državno odvjetništvo zatražilo je danas od policije da obavi obavijesni razgovor s Draženom Pavlovićem zbog sumnje da je svojom današnjom izjavom prijetio premijeru i predsjedniku države.

Pavlović je, rekavši da govori u ime sinjske HVIDR-e i sinjskih udruga iz Domovinskog rata, izjavio na konferenciji za novinare da ima "poruku cetinskog kraja za gospodu Mesića, Račana, Manolića i ostale - da što prije doručkuju s drugom Đinđićem jer to je jedini spas hrvatske države za koju smo se mi borili i izborili".

Srpski premijer Zoran Đinđić nedavno je ubijen u atentatu.

"Nakon saznanja iz medija za današnju Pavlovićevu izjavu zatražili smo po službenoj dužnosti od policije da obavi obavijesni razgovor, kako bi se utvrdilo je li riječ o kaznenom djelu prijetnje prema službenoj osobi (članak 129. stavak 3 KZ-a)", rekao je Hini zagrebački županijski državni odvjetnik Krunoslav Canjuga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zakon za to kazneno djelo predviđa kaznu zatvora od tri mjeseca do tri godine.

Canjuga je dodao da će nakon obavijesnog razgovora državno odvjetništvo odlučiti o daljnjim koracima.

Glasnogovornica MUP-a Zinka Bardić potvrdila je da je policija kasno poslije podne zaprimila zahtjev Tužiteljstva.

"Policija će po tom zahtjevu postupiti i o svemu izvijestiti nadležno državno odvjetništvo", kazala je glasnogovornica Bardić. Nije precizirala kad će policajci razgovarati s Pavlovićem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara