DSU obećaje zauzimanje za prava umirovljenika

PREDSJEDNIK Demokratske stranke umirovljenika (DSU) Zlatko Mavrlja na konferenciji za novinstvo u Sisku, podsjetivši da je ta stranka sa sjedištem u Sisku osnovana u ožujku 2001. godine i da je član vladajuće koalicije u gradu i Sisačko-moslavačkoj županiji, izjavio da na izbore izlazi sa svojom listom jedino u VI. izbornoj jedinici i očekuje da će prijeći izborni prag i ući u Hrvatski sabor.

"Tražit ćemo potpunu provedbu odluke Ustavnog suda od 12. svibnja 1998. o povratu duga umirovljenicima", rekao je Mavrlja. Iznio je da će se DSU zauzeti da se svi troškovi liječenja podmiruju iz osnovnog zdravstvenog osiguranja, odnosno za ukidanje dopunskog osiguranja. Traže "jednake kriterije za smještaj u domove umirovljenika i veću državnu subvenciju za smještaj u takve ustanove koje se skrbe za osobe treće dobi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mavrlja je u ime DSU-a obećao da će se "zauzeti da se umirovljenici oslobode plaćanja telefonske pretplate i komunalnih naknada na temelju kriterija o socijalnom statusu".

"DSU će, ako uđe u Sabor, podržati one stranke koje će dati najčvršće jamstvo da će ispuniti njihove programske ciljeve", istaknuto je.

Nositeljica liste je umirovljenica iz Siska Mirjana Karajčić, a prvi na listi je predsjednik DSU-a Zlatko Mavrlja iz Siska, na listi su uglavnom umirovljenici, od kojih je šest žena.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara