DSV pokrenuo stegovne postupke protiv tri sutkinje

Državno sudbeno vijeće (DSV) pokrenulo je danas stegovne postupke protiv tri sutkinje zbog neurednog obnašanja sudačke dužnosti.

Protiv sutkinje zagrebačkog Županijskog suda Mirjane Matijanec stegovni postupak je pokrenut zbog neurednog obnašanja dužnosti i nanošenja štete ugledu suda. Sumnja se da je to stegovno djelo počinila jer u jednom istražnom postupku na ročište za ispitivanje okrivljenog nije pozvala tužiteljicu koje je podnijela zahtjev za provođenje istrage.

Stegovni postupak protiv sutkinje Općinskog suda u Pagu Zdenke Barinić-Čemeljić pokrenut je zbog četiri stegovna djela neurednog obnašanja sudačke dužnosti. Osim za zastare, tereti ju se i za dvogodišnje zadržavanje predmeta u kojem je traženo njezino izuzeće, te da predsjedniku Županijskog suda u Zadru nije dostavljala predstavke o stanju predmeta u paškom sudu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postupak protiv sutkinje Općinskog suda u Rijeci Vedrane Barbalić-Biasiol pokrenut je jer se sumnja da je zbog njezinog nemarnog rada 18 kaznenih predmeta palo u zastaru.

Odlučivanje o pokretanju stegovnog postupka zatvoreno je za javnost, pa je o današnjim odlukama izvijestio predsjednik DSV-a Stanko Hautz.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara