Dubrovački policajci ga pretukli jer je Crnogorac?

"BEZ povoda policajac me je vezao lisicama straga, oborio na tlo u hodniku, udarao palicom po glavi i leđima. Potom me je dva puta snažno udario nogom u desna rebra. Usto mi je govorio da sam ja njihov pacijent i Crnogorac kojeg treba ubiti. Vrijeđao mi je i trudnu suprugu. Iživljavao se na meni dok je sve to promatrao dežurni na porti", ispričao je 43-godišnji Albert Tripković za portal Dubrovniknet, koji je uz medicinsku dokumentaciju objavio priču o navodnom prekoračenju ovlasti dubrovačkih policajaca. Naime, nakon policijske "intervencije" Tripkoviću je operirana  ruka i sanirane su mu ozljede  rebara. 
 
Prema policijskom izvješću Tripković je, zajedno s poznanikom, pio u jednom dubrovačkom kafiću, gdje su napadnuti od strane nepoznatih mladića. Pozvana je policija koja ih je obojicu privela, a pritom mu je izmjereno 2.19 promila alkohola. Sve ozljede za koje Tripković osuđuje službene osobe, dobio je u kafiću, a ne od policajaca tvrdi zamjenik načelnika dubrovačke policije Ivan Kukrika.

"Obojica su poznati policiji kao osobe sklone alkoholu i narušavanju reda i mira. Privođenje je obavljeno prema pravilima struke. Primijenjena su samo sredstva vezivanja i to opravdano. Uporabe fizičke sile i palice nad njima nije bilo. Ozljede su najvjerojatnije nastale u kafiću", istaknuo je Kukrika. Na kraju recimo i to kako je Tripković kazneno prijavio policajca, te će ova priča vjerojatno svoj epilog doživjeti na sudu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I.Ć.
Foto: Dubrovniknet

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara