DUBROVAČKO POGLAVARSTVO O DELIKVENTNOM PONAŠANJU MLADIH

Na tematskoj sjednici dubrovačkog Poglavarstva, posvećenoj delikventnom ponašanju djece i mladih u Dubrovniku na kojoj su sudjelovali i stručnjaci koji se u pravnom, policijskom, zdravstvenom ili socijalnom sustavu bave djecom i mladima, rečeno je da je lani općinskom državnom odvjetništvu prijavljeno 36 maloljetnika s područja Dubrovnika, od kojih je osmero djece, a među njima i jedan desetogodišnjak zbog nanošenja teške tjelesne ozljede nožem.

Po podacima PU, zabilježeno je 516 prekršaja, a u PU smatraju da broj maloljetnih počinitelja i kaznenih djela ne predstavlja znatna odstupanja, odnosno povećanje koje bi trebalo zabrinjavati. Općinska državna odvjetnica Katja Kristović upozorava na zabrinjavajući porast nasilja i kaznenih djela zloporabe opojnih droga.

Jedan od zaključaka današnje sjednice odnosio se na ubrzani rad na osnivanju savjetovališta za djecu, brak i obitelj, za što je Grad već osigurao sredstva i prostor.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izabrano je povjerenstvo za sprječavanje neprilagođenog ponašanja djece i mladih na području grada Dubrovnika koje će kvartalno izvješćivati Poglavarstvo, a time i javnost o provođenju zaključaka s današnje sjednice Poglavarstva.

(Hina) hšpa vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara