Dubrovčani ismijali nerad gradonačelnice Dubravke Šuice

NEFORMALNA udruga građana iz Dubrovnika "Nazbilj" na specifičan je način čestitala rođendan dubrovačkoj gradonačelnici Dubravki Šuici, a cijeli performans samo je još jedan izraz neslaganja Dubrovčana s "odlukama gradske uprave koji život Dubrovčana, posebice u staroj gradskoj jezgri čine nepodnošljivim za življenje". Sve je počelo u "revolucionarnom" tonu, odnosno štafetom kroz Stradun sve do pročelja crkve Svetog Vlaha gdje je pročitan "proglas" čestitke.

Uglavnom u proglasu članovi udruge "zahvalili" su se Šuici na njenom (ne)radu oko budućnosti Dubrovnika, a zapravo su na satiričan način pobrojali sve afere koje se u posljednje vrijeme događaju oko ove saborske zastupnice. Posebno su joj "zahvalili" što u staroj gradskoj jezgri više nemaju prodavaonice hrane, robe i kućnih potrepština već suvenirnice te što je pretvorila Dubrovnik u mravinjak. Nagrđivanje prostora Peskarije, također je bila tema, kao i odluka da se umjesto miniranog spomenika iz NOB-a postavi spomenik Papi Ivanu Pavlu II. 

Malo za kumpaniju belu, malo za svoju guzu
 
"Hvala što ćeš učinit da u Gradu pučka škola jednu smjenu ima, a djece ni u mudima.
Hvala što si dokusurala Raguzu za kumpaniju belu, a malo i za svoju guzu. Naročito ti hvala Mamma mia što si nam ponovo otkrila roza boju i nudiš budućnost ovu: Mi na Boninovu, Grad na umoru", pročitali su članovi udruge što je izazvao salve smijeha na Stradunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, riječ je o tome kako mnogi Dubrovčani ne mogu zaboraviti kako je "preko noći" propala UTD Ragusa koja je imala ugostiteljske objekte u staroj gradskoj jezgri. No od svih afera koje su nabrojali, Šuicu će vjerojatno najviše zaboljeti spomen na "ružičastu" boju koja je nezaobilazna u odjevnim kombinacijama gradonačelnice i saborske zastupnice.

Inače ova udruga većinom okuplja Dubrovčane koji žive na području stare gradske jezgre, a svoje neslaganje da se taj dio Dubrovnika u potpunosti preda turistima izražavaju performansima. Tako su prošlo ljeto organizirali "egzodus" iz Grada, a bili su maskirani u Indijance - posljednje Mohikance u rezervatu stare gradske jezgre. Egzodus je predvodila "dama u rozom" koja je neodoljivo podsjećala na Šuicu.

I.Ć.
Foto:6manje14.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara