Dubrovnik: Festa svetoga Vlaha

GRAD Dubrovnik objavio je program proslave Feste svetoga Vlaha i Dana grada Dubrovnika, koja će početi u srijedu, 28. siječnja, koncertom Ibrice Jusića u Kazalištu Marina Držića, a završiti u nedjelju, 8. veljače, spuštanjem Parčeve zastave s Orlandova stupa.

Festa svetoga Vlaha tradicionalno će biti otvorena na Kandeloru 2. veljače puštanjem golubica ispred crkve svetoga Vlaha, a na sam blagdan bit će služena svečana misa ispred dubrovačke katedrale koju će predvoditi kardinal Josip Bozanić.

I ovogodišnji program proslave dana dubrovačkog zaštitnika nudi obilje kulturnih i prigodnih programa, među ostalim otvaranje izložbe "Vlaho Bukovac i Cavtat" u Umjetničkoj galeriji, promociju dokumentarnog TV filma Festa svetoga Vlaha i brojne koncerte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bit će održana i svečana sjednica Gradskoga vijeća na kojoj će biti uručene i nagrade Grada zaslužnim pojedincima i ustanovama, a bit će predstavljena i monografija "Sveti Otac Ivan Pavao II. u trećem pastirskom pohodu Hrvatskoj".

Organizatori očekuju dolazak brojnih visokih gostiju i uzvanika, a među ostalima ovogodišnjoj festi trebao bi biti nazočan i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, apostolski nuncij u Hrvatskoj msgr. Francisco-Javier Lozano, ministri Božidar Kalmeta i Božo Biškupić, veleposlanici akreditirani u RH te predstavnici Dubrovniku prijateljskih gradova Graza, Ravene i Raguse na Siciliji.

(Hina) hš dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara