DUBROVNIK: KONAČNI PRIJEDLOG PROSTORNOG PLANA

Dubrovačko Gradsko poglavarstvo utvrdilo je na danas konačni prijedlog prostornog plana uređenja grada Dubrovnika, a gradonačelnica Dubravka Šuica istaknula je da je plan istodobno i razvojan i restriktivan.

Naime, osim u Gruškoj luci i na užem području dubrovačke gradske jezgre nema mjesta za širenje .

Zato je razvojni dio u prijedlogu prostornog plana usmjeren na Elafitske otoke te Gornja sela u Dubrovačkom primorju, a upravo na Elafitske otoke odnosio se najveći broj upita u tijeku javne rasprave 28. kolovoza do 28. rujna. Naime, od 199 čak 110 upita odnosilo se na Elafite, istaknuto je na sjednici Gradskog poglavarstva.

Malo zanimanje u javnoj raspravi pokazano je za opustošeno područje Rijeke dubrovačke (i zbog negdašnje industrijske zone i zbog ratnih razaranja u Domovinskom ratu).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Član Poglavarstva i Državnog savjeta za urbanizam Stjepo Butijer kazao je kako će prostorni plan biti osnovica strategije razvoja dubrovačkog područja u sljedećih 10 godina, a to uključuje izgradnju golfskih igrališta na Srđu, poslovne zone uz autocestu, Gruške luke te garažnih prostora, pri čemu se vodilo računa i o javnim interesima, posebno o očuvanju javnih prostora.

Na sjednici su izabrani i članovi Povjerenstva za odabir najpovoljnijeg ponuditelja po raspisanu javnom nadmetanju za izgradnju javne gradske garaže na Ilijinoj glavici, a to su gradonačelnica Dubravka Šuica te članovi Poglavarstva Hrvoje Macan i Bajro Sarić.

Javno nadmetanje za dubrovačku javnu gradsku garažu raspisano je 9. veljače i traje 45 dana.

(Hina) xhš ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara