DUBROVNIK: KONFERENCIJA O ULOZI PARLAMENATA U EKONOMIJI

U Dubrovniku je u petak počela s radom međunarodna konferencija o ulozi parlamenata u ekonomskoj politici i provedbi reformi u jugoistočnoj Europi, koju su zajednički organizirali Zaklada Friedrich Ebert, njemački parlamentarci i OECD.

U radu konferencije sudjelovat će 50-ak sudionika najvećim dijelom iz Njemačke i zemalja regije, među kojima i predstavnici Europskog parlamenta i Hrvatskog sabora.

Središnje teme dvodnevnog skupa su utjecaj parlamenta na razvoj ekonomske politike, odnos ekonomskog razvoja i privatizacije, jačanje ekonomskog razvoja kroz prekograničnu suradnju, te doprinos parlamenata ekonomskoj politici u kontekstu pridruživanja EU-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako je istaknuo Zvonimir Mršić, predsjednik saborskog Odbora za lokalnu samoupravu, na skupu će se raspravljati o ulozi parlamenata u ekonomskoj politici i reformama koje Hrvatska treba provesti kako bi se što bolje prilagodila ulasku u Europsku uniju.

"Uloga parlamenta u Hrvatskoj bi trebala biti puno značajnija, iz više razloga u prvom redu zato što je uloga Sabora najznačajnija u državi, a zatim jer se Hrvatska nalazi u procesu snažnih i opsežnih reformi, koje se kvalitetno mogu provoditi kad postoji suglasje zastupnika u Saboru", naglasio je Mršić.

(Hina) xhšpa ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara