Dubrovnik na naslovnici Smithsoniana

DUBROVNIK se nakon ratnih godina ponovno vraća u središte svjetske pažnje. 

Prekrasan članak o Dubrovniku, pod nazivom "Magic Kingdom", u siječanjskom broju uglednog svjetskog magazina Smithsoniana objavljen je na četiri stranice.

Velika fotografija Dubrovnika, fotografa Enrica Ferorellija, zauzima i središnje mjesto na naslovnici njihovog on-line izdanja.

Smithsonian spada među 40 najčitanijih periodika u Sjedinjenim Američkim Državama, te je jedini magazin uz National Geographic koji se bavi prirodom, okolišem i znanošću s tiražom većom od 2 milijuna primjeraka mjesečno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Unutar jadranske tvrđave Dubrovnika, kafići, crkve i palače odražavaju tisuću godina turbulentne povijesti" - kaže se u članku koji je za Smithsonian napisao David deVoss.

"Gotovo je čudesno da su neobična bogatstva grada preživjela noviju povijest." - kaže autor. DeVoss piše o drevnoj i novijoj povijesti Dubrovnika, te o silnim prirodnim i kulturnim ljepotama, iz perspektive čovjeka koji ih ponovno otkriva.

Potencijalne posjetitelje Dubrovnika autor upućuje na posjet Pelješcu, te na konzumaciju Plavca i Pošipa, a za pravu gozbu preporučuje lignje u restoranu Kamenice.

Čitav članak u PDF formatu možete pročitati ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara