Dubrovnik: Počela 4. ljetna škola Pakta o stabilnosti

U MEĐUNARODNOM središtu hrvatskih sveučilišta u Dubrovniku danas je počela s radom četvrta ljetna škola Pakta o stabilnosti na temu "Stabilizacija jugoistočne Europe europska perspektiva".

Ovogodišnji skup zajednički organiziraju Diplomatska akademija Ministarstva vanjskih poslova RH i Centar za europske integracijske studije iz Bonna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ravnatelj Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih poslova Petar Turčinović ujedno i voditelj ovogodišnjeg skupa kazao je kako će se tijekom četiri dana rada sudionici upoznati s mehanizmima vrijednosnih sustava rada koji je potreban za ulazak u EU i za suradnju zemalja u regiji.

Pakt o stabilnosti ima za cilj da ovo područje stabilizira i pripremi na onaj vrijednosni sustav koji će biti kompatibilan s EU tako da ulazak zemalja u EU prođe što jednostavnije, kazao je, dodavši kako je Hrvatska, kada je u pitanju put ka približavanju EU, jedna od vodećih zemlja u regiji.

U radu ovogodišnjeg skupa sudjeluje 25 djelatnika ministarstava vanjskih poslova i europskih integracija iz Hrvatske te sudionika iz BiH, Bugarske, Makedonije, Rumunjske, Srbije i Crne Gore, Slovenije i Njemačke.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara