Dubrovnik: predstavljena knjiga poezije vinke Jurice

Knjiga poezije Vinke Jurice "Dubrovačke impresije i minijature", dubrovačke profesorice filozofije i hrvatske književnosti (1918.1996.), predstavljena je večeras u klaustru franjevačkog samostana u Dubrovniku.

Zbirka pjesma "Dubrovačke impresije i minijature" podijeljena je u tri ciklusa, "Otisci svijeta" u kojem prevladavaju pjesnikinjine impresije dubrovačkim pejzažima, potom "Stope duše" svojevrsni duhovni portret majke i treći ciklus "Ranjeni grad" u kojem je pregršt pjesama posvećeno stradanju Dubrovnika 1991. i 1992.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predstavljanje knjige organizirala je Matica Hrvatska Dubrovnik, a stihove iz knjige interpretirala je glumica Perica Martinović.

O poznatoj dubrovačkoj profesorici filozofije i književnosti, koja se pored pedagoškog rada bavila i poezijom, govorili su ravnateljica Međunarodnog središta hrvatskih sveučilišta Ivana Burđelez, ravnateljica dubrovačkog kazališta Mira Muhoberac, predsjednik dubrovačke Matice hrvatske Vlaho Benković, gradonačelnica Dubrovnika Dubravka Šuica, te Neven Jurica koji je priredio zbirku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara