Dubrovnik: Prihvaćen gradski proračun za iduću godinu

DUBROVAČKO Gradsko vijeće na danas održanoj sjednici ponovno je raspravljalo o izmjenama i dopunama ovogodišnjeg proračuna te o gradskom proračunu za iduću godinu.

Riječ je o proračunskim točkama sa sjednice održane 17. prosinca, a danas su ponovljene zbog toga što materijali za te točke nisu dostavljeni u roku propisanom Poslovnikom, odnosno osam dana prije sjednice.

Današnju sjednicu Gradskog vijeća napustili su vijećnici SDP-a i dva vijećnika HSS-a, te jedan Libre i jedan nezavisni vijećnik.

Kako je kazao SDP-ov vijećnik Joško Mikulić, na prošloj sjednici nije prihvaćen prijedlog Kluba vijećnika SDP-a da se o proračunu na jednoj sjednici raspravlja, a na drugoj glasuje. Dodao je kako se sada, kada je u pitanje došao opstanak gradske vlasti, o proračunu ipak raspravlja drugi put.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesudjelovanje oporbenih vijećnika, drži gradonačelnica Dubravka Šuica, znači da njima nije stalo do razvoja grada nego do skupljanja politikantskih poena. Ponavljanjem proračunskih točaka s prošle sjednice željeli smo ispraviti poslovničku pogrešku, naglasila je Šuica.

Vijećnici su prihvatili proračun za sljedeću godinu u visini od 198 milijuna kuna.

(Hina) hš dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara