dubrovnik: prihvaćen proračun za iduću godinu

Dubrovačko Gradsko vijeće na večerašnjoj je sjednici prihvatilo proračun za 2003. godinu, koji iznosi nešto više od 150 milijuna kuna, tako da će biti za oko osam posto veći od ovogodišnjeg.

Za iduću godinu proračun će iznositi 151.543.000 kuna, dok je ovogodišnji iznosio 140.644.000 kuna.

Gradonačelnica Dubravka Šuica rekla je da je godina koja dolazi za vladajuću koaliciju u Dubrovniku (HDZ-DC-JHS) prijelomna te je izrazila uvjerenost da će se realizirati projekti od presudne važnosti za razvoj Dubrovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Među njima posebno je izdvojila završetak procedure oko prostornih planova, projekt za izgradnju dviju javnih garaža, izgradnju kanalizacijskog sustava u povijesnom središtu Dubrovnika, završetak vodovoda za Elafitske otoke te početak gradnje vodovoda u gornjim selima dubrovačkog primorja.

Šuica je rekla da i ovaj proračun veliku pozornost posvećuje kulturi za koju se izdvaja oko dvadeset milijuna kuna te sportu za koji Dubrovnik izdvaja devet milijuna kuna.

Također, posebna pozornost posvećena je i socijalnoj problematici te raznim udrugama za što se izdvaja 38 milijuna kuna, rekla je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara