Dubrovnik: Prihvaćen zaključak o dodjeli županijskih nagrada

Vijećnici Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije danas su prihvatili zaključak o dodjeli županijskih nagrada koje će biti uručene povodom Dana županije, 12. svibnja.

Nagrada za životno djelo pripala je prof. dr. Borisu Franušiću, nagrada za iznimna postignuća Mariji Weltryski i dubrovačkom Domu za starije i nemoćne osobe, dok je nagrada za doprinos ugledu i promociji Dubrovačko-neretvanske županije pripala cavtatskim mažoretkinjama, članicama KUD-a "Vlaho Bukovac".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Današnja je sjednica nastavak sjednice prekinute prošloga tjedna tijekom rasprave o prijedlogu za dodjelu županijskih nagrada jer je predsjednik Županijske skupštine Ivo Orešković, uz prijedlog odbora za dodjelu županijskih javnih priznanja, koji je predložio dr. Franušića, iznio protuprijedlog da se nagrada dodijeli akademiku Luki Paljetku. Nakon stanke koju su zatražili oporbeni vijećnici Ivo Orešković je povukao svoj prijedlog i napustio sjednicu, a što su učinili i vijećnici oporbenih stranaka HDZ-a, DC-a i Hrvatskog bloka, te je sjednica prekinuta zbog nedostatka kvoruma.

(Hina) hš dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara