Dubrovnik: Sutra 60 tisuća hodočasnika u Gruškoj luci

SUTRAŠNJEM euharistijskom slavlju u Gruškoj luci u Dubrovniku bit će nazočno 60 tisuća hodočasnika, među kojima i četiri tisuće iz inozemstva, od kojih neki dolaze iz daleke Argentine i Perua, a boravak Svetog Oca u Dubrovniku pratit će oko 300 akreditiranih novinara, rečeno je na tiskovnoj konferenciji Koordinacijskog i Središnjeg odbora za pripravu pohoda.

Na konferenciji u press centru u Gruškoj luci govorili su dubrovački biskup msgr. Želimir Puljić, gradonačelnica Dubrovnika Dubravka Šuica, župan dubrovačko-neretvanski Ivan Šprlje i predsjednik dubrovačkog Središnjeg odbora don Petar Palić.

Svi su sudionici istaknuli da je Dubrovnik u potpunosti spreman za sutrašnji doček Svetog Oca, pritom naglasivši da će prebogata dubrovačka povijest od sutra biti još znatno bogatija.

Župan Šprlje i gradonačelnica Šuica rekli su da su tijekom tri mjeseca priprema sve službe odlično obavile svoj posao radeći pritom u interesu stanovnika Dubrovnika.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnica Dubrovnika opisala je dar koji će ona i župan uručiti Svetom Ocu sutra nakon njegova dolaska u zračnu luku.

Riječ je o zlatniku, djelu kipara Damira Mataušića, i zlatnom kipiću sv. Vlaha s teksom Luke Paljetka prevednim na latinski, a tekst je rimskim kurzivom ispisao slikar Ivo Grbić.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara