Dubrovnik: Svečana sjednica gradskog vijeća

U susret sutrašnjem blagdanu sv. Vlaha i Danu grada Dubrovnika danas je u Kazalištu "Marina Držića" održana svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su uručena javna priznanja pojedincima i ustanovama.

Nagradu grada Dubrovnika za životno djelo dobio je akademik Luko Paljetak, a počasnim građaninom proglašen je rektor Sveučilišta u Oxfordu i bivši povjerenik za vanjske odnose Europske komisije Chris Patten.

Godišnje nagrade uručene su direktoru Zračne luke "Dubrovnik" Tonču Pejoviću, Udruzi udovica hrvatskih branitelja Domovinskog rata, Župi sv. Petra, Mješovitom katedralnom zboru, hrvatskom paraolimpijcu Mihovilu Španji i Židovskoj općini u Dubrovniku.

Obrativši se okupljenima, gradonačelnica Dubravka Šuica osvrnula se na rad gradske uprave u protekloj godini, podsjetivši kako je veličina Dubrovnika nerazmjerna njegovoj važnosti za Hrvatsku i svijet. Posebno je izdvojila osnivanje Sveučilišta, uvođenje vode na Elafitske otoke, ugradnju kanalizacijskog kolektora u staru gradsku luku, uređenje odlagališta na Grabovici, skorašnji svršetak obnove gradskog bazena i gradnju autobusnog kolodvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dubravka Šuica najavila je i početak gradnje prve javne garaže u Dubrovniku u ožujku ove godine sa 700 mjesta, a bit će završena za 18 mjeseci.

Izaslanik predsjednika Vlade ministar financija Ivan Šuker naglasio je kako je turizam lokomotiva hrvatskoga gospodarskog oporavka. U tom Dubrovnik s okolicom ima vrlo važnu ulogu, dodao je i najavio da će Vlada i dalje poticati gradnju prometne infrastrukture koja će pridonijeti još snažnijem turističkom razvoju.



(Hina) xhspa ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara