Duga Resa: Prevrnula se cisterna s bitumenom

NA DRŽAVNOJ cesti 23 Duga Resa Josipdol u Zvečaju kod Duge Rese prevrnula se danas u 16,52 sati cisterna austrijske registracije s 26.080 kilograma tekućeg bitumena, ali opasni sadržaj zasad ne istječe u okoliš, izvijestila je večeras inspektorica zaštite okoliša Karlovačke županije Jadranka Grbinić.

Promet je u poslijepodnevnim satima bio nešto otežan, a u karlovačkoj policiji upozoravaju da će se poslije 20 sati pretovarivati tekući teret u drugu cisternu, koja treba stići iz Austrije, pa će promet biti znatno otežan, a vjerojatno i prekinut na neko vrijeme.

Kamion se prevrnuo u dvostrukom zavoju, probivši zaštitnu ogradu, ali se nije srušio u četrdesetak metara duboku vrtaču ispod ceste, nego se prevrnuo na krov neposredno uz cestu, nedaleko od rijeke Mrežnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iz PU karlovačke doznaje se da je kamion-cisterna vozio bitumen specijalne namjene za asfaltiranje na Bechtelovu gradilištu, pa je Bechtel preuzeo sve poslove oko izvlačenja kamiona.

Policija osigurava promet, a karlovačka javna vatrogasna postrojba osigurava kamion, ali i šire područje zbog mogućeg ekološkog incidenta.

Sadržaj cisterne je tijekom prijevoza bio zagrijan na 150 Celzijevih stupnjeva, ali je termoizolacija djelomično oštećena pa se sadržaj hladi.

Pretovar je moguć tek kada je bitumen dostatno zagrijan, pa je i inspektorici zaštite okoliša i vatrogascima bilo teško procijeniti koliko će vremena trebati da posebni grijači zagriju sadržaj te da ga se pretovari uz najmanji mogući rizik od onečišćenja okoliša.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara