Duhovni seminar za hrvatske branitelje na Velom Lošinju

PRVI u nizu ovogodišnjih duhovnih seminara za hrvatske branitelje koji vodi karizmatični svećenik Zlatko Sudac počeo je jučer popodne u organizaciji Krčke biskupije i Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata u Lječilištu "Veli Lošinj".

Seminar na kojem se, kako je danas izvijestila IKA, okupilo dvjestotinjak branitelja i članova njihovih obitelji, počeo je pozdravnom riječju ravnateljice Lječilišta Olge Sinčić te voditelja seminara vlč. Zlatka Sudca. On je istaknuo kako čovjek, koliko god je bogat, koliko god ima i zdravlja, ima srce koje je često kao rupa što zjapi prazna.

"Može čovjek biti vrlo uspješan u životu, a negdje duboko u sebi skrivati prazninu. Gdje je ta praznina, što je to što čovjeka čini praznim, pitanja su koja imaju jedan odgovor - ljudsko praiskustvo jest iskustvo ispunjenja i duhovnog blagostanja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čovjek je od Boga, za Boga i u Bogu", rekao je voditelj seminara, istaknuvši kako je najosnovnija ljudska potreba - potreba za duhovnim ispunjenjem.

"Čovjek mora biti hrabar i zakoračiti u tu prazninu, suočiti se sa sobom, svojim slabostima, grijesima i propustima te se susresti s Bogom koji je stvorio ovaj svijet", rekao je, vlč. Zlatko Sudac. 

Seminar se održava do 20. veljače.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara