Dunja Gotovina tužit će MORH jer su je proglasili neperspektivnom

PUKOVNICA Dunja Zloić-Gotovina, supruga odbjeglog Ante Gotovine, najavila je kako priprema tužbu protiv Ministarstva obrane jer su je proglasili neperspektivnom i poslali je u mirovinu.

Naime, prošli tjedan MORH je objavio da će Dunja Zloić-Gotovina biti umirovljena kao neperspektivan kadar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Temeljem plana MORH-a za izdvajanjem osoblja, koji je odobrila Vlada te na osnovu Pravilnika o standardima profesionalnog razvoja i postupku utvrđivanja nemogućnosti daljnjeg profesionalnog razvoja časnika, utvrđena je nemogućnost daljnjeg profesionalnog razvoja za pukovnicu Dunju Zloić Gotovinu", pisalo je u priopćenju MORH-a.

I ministar obrane Berislav Rončević komentirao je umirovljenje Dunje Zloić-Gotovine. On je rekao da je utvrđena njezina neperspektivnost po kriteriju godina u činu, odnosno da nije promicana, te je umirovljena s obzirom na njezinu životnu dob i uz sagledavanje ukupnog kadrovskog potencijala.

"Njeno je pravo da nas tuži ako smatra da je zakinuta. No, da nije neperspektivna ne bi joj bio uručeno rješenje o neperspektivnosti" – rekao je za Novi list glasnogovornik MORH-a Mate Radeljić, ponovivši da politika nema nikakve veze s njezinim umirovljenjem.

No, Dunja Gotovina i njeni odvjetnici smatraju kako za tužbu imaju osnove. Eventualnu tužbu podići će iza 15. listopada jer će pukovnica do tada obavljati svoj posao u MORH-u.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara