Dužnosnici industrogradnje osumnjičeni da su tvrtku oštetili za 4 milijuna kuna

ZAGREBAČKA policija podnijela je kaznene prijave protiv trojice visokopozicioniranih zaposlenika tvrtke Industrogradnja koje tereti da su tvrtku oštetili za oko četiri milijuna kuna.

Policija je danas izvijestila da je riječ o hrvatskim državljanima, od kojih su dvojica rođena 1949., a jedan 1950. godine. Njih se tereti da su brojnim nepravilnostima u poslovanju oštetili Industrogradnju.

Prvoosumnjičeni se tereti za kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti jer je 1999. zaključio ugovor o angažiranju drugoosumnjičenog u posredovanju pri sklapanju ugovora za gradnju objekata u Omanu. Temeljem toga drugoosumnjičenom je isplaćeno 25.000 američkih dolara, no do realizacije radova, odnosno sklapanja Ugovora o izgradnji nikada nije došlo, tvrdi policija.

Treći je osumnjičeni, kažu u policiji, suprotno svojim ovlaštenjima i bez odluke Uprave Industrogradnje 1999. sa drugoosumnjičenim zaključio "ugovor oko angažiranja za istraživanje, analizu i savjetovanje iz ovlasti projektiranja i graditeljstva", vrijedan 485.300 dolara.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temelj za plaćanje tog ugovora bilo je potraživanje koje je Industrogradnja imala prema tvrtki iz Iraka, no kako do danas to potraživanje nije naplaćeno Industrogradnja je ostala oštećena za uplaćen iznos.

Ukupnu štetu nanesenu Industrogradnji policija je procijenila na 4,059.932 kuna, pojašnjavajući da se radi o zbroju isplaćenih dolarskih iznosa preračunatih u kune po kursu iz 1999. kada su se kaznena djela i dogodila.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara