Dužnosnici podržavaju Haradinaja

Dužnosnici podržavaju Haradinaja
ALBANSKI politički čelnici na Kosovu pružili su u petak podršku predsjedniku Alijanse za budućnosti Kosova Ramushu Haradinaju koji će idućeg tjedna pred Međunarodnim sudom za ratne zločine u Den Haagu odgovarati za neka pitanja o djelovanju Oslobodilačke vojske Kosova 1998. i 1999 godine.

U tom razdoblju Ramush Haradinaj bio je zapovjednik Oslobodilačke vojske za jednu operativnu zonu na Kosovu. Nakon rata uključio se u Kosovski zaštitni korpus koji je zamijenio bivšu Oslobodilačku vojsku Kosova a potom i u politički život i njegova je Alijansa za budućnost treća po snazi stranka na Kosovu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Kosova Ibrahim Rugova izjavio je u petak da je Haradinaj konstruktivna ličnost u političkom životu i čovjek od ugleda. Premijer Bajram Rexhepi je od civilnog upravitelja Soerena Jessena Petersena zatražio je dodatne informacije o odlasku Haradinaja u Haški sud.

Veton Surroi iz Građanske liste "Ora" zatražio je veće angažiranje kosovskih institucija u ovom slučaju i predložio da politički čelnici Kosova donesu deklaraciju potpore Haradinaju, "ratnom heroju", i da time zaštite njegovo i dostojanstvo oslobodilačke borbe Kosova.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara