Dva mrtvaca s broda stigla u Plominsku luku

Dva mrtvaca s broda stigla u Plominsku luku

U PLOMINSKU luku oko 17 sati  uplovio je brod La Donna 1 koji je prije nekoliko dana isplovio iz američke luke Baltimore, a na kojemu se nalaze dva mrtva Filipinca.

Dočekao ga je čitav niz državnih službi, Sanitarna inspekcija, Lučka kapetanija Rijeka, službenici Ministarstva, mora, prometa i infrastrukture, vještaci MUP-a, policajci uprave istarske.

Očevid će početi odmah nakon kontrole, a još nema službenih spoznaja o uzroku smrti Filipinaca za koje se pretpostavlja da su umrli 5. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako javlja Regional Express prema neslužbenim informacijama Filipinci su bili članovi posade. La Donna plovi pod panamskom zastavom i prevozi ugljen za elektranu.

"Isplovili su iz američke luke Baltimore. Ne znamo točno što je uzrok smrti dvojice Filipinaca, to će pokazati istraga koja će uslijediti odmah pri dolasku broda u plominsku luku. U pitanju je nesretan slučaj ali još ne znamo jesu li poginuli ili se ugušili na brodu" - rekao je za Regional Express Marin Jelčić, agent broda iz agencije Jadroagent. 

H.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara