Dva radnika kineske mrtvačnice uhićena zbog bacanja leševa djece u rijeku

Dva radnika kineske mrtvačnice uhićena zbog bacanja leševa djece u rijeku

Tekst: I.Ka./J.D.
Foto: Trekearth

U RIJECI u kineskoj pokrajini Šandong pronađeno je 21 dječje tijelo. Iz policije su kazali kako nije moguće otkriti starost djece, ali da se radi o malim bebama ili fetusima. Jedno tijelo pronašli su u plastičnoj vrećici na kojoj je pisalo "bolnički otpad". Sumnja se da su bebe umrle od zaraza ili pobačaja te su bačene kao medicinski otpad. Vrećice s tijelima plutale su rijekom kada su ih uočili lokalni stanovnici.

Tamošnje vlasti istražuju koja bolnica stoji iza ovoga te je osoblje bolnice za koju pretpostavljaju da je upletena u ovaj incident za vrijeme istrage suspendirano, prenose strani mediji. Pretpostavlja se da su trupla djece bacali na smetlište, a neka su završila u rijeci. Kinesko ministarstvo zdravstva nije komentiralo ovaj incident.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dva radnika u mrtvačnici bolnice, Zhu Zhenyu i Wang Zhijun, otpuštena su i odvedena u policijsku postaju, objavila je kineska agencija Xinhua. Obitelj djece platila je radnicima da se riješe tijela, ali oni su se tijela riješili nepropisno.

Nije sasvim jasno jesu li Zhu i Wang tijela odmah bacili u rijeku ili su ih pokušali zakopati.

Prema pisanju njihovih medija, neka tijela djece oko noge su imala zavezanu karticu na kojoj je pisao datum rođenja i ime njihove majke. U Kini žene često rade pobačaje upravo zbog zakona koji im zabranjuje imati više od jednog djeteta. Prema nekim podacima, u Kini se napravi oko 13 milijuna abortusa godišnje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara