Dva Srbina i tri Hrvata uhvaćeni u krijumčarenju kokaina vrijednog 750 tisuća kuna

ZAGREBAČKA policija dovršila je kriminalističku obradu nad pet osoba osumnjičenih za krijumčarenje kokaina iz zapadne Europe u Republiku Hrvatsku.

U ranim jutarnjim satima u subotu, policija je na području Maksimira uhitila tri muškarca u primopredaji 1042 grama kokaina. Jedan od trojice uhićenih državljanin je Republike Srbije. Istovremeno su uhićeni još jedan Srbin i 35-godišnji muškarac u ugostiteljskom objektu u neposrednoj blizini maksimirskog stadiona.

Policija je u sklopu kriminalističke obrade pretražila tri vozila i jedan stan te druge prostorije kojima se tih pet muškaraca koristilo.

Policija je otkrila kako su dvojica srpskih državljana, 54-godišnjak i 43-godišnjak, nabavljali kokain iz zapadne Europe, koji je preko Slovenije krijumčaren u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostala trojica muškaraca, 55-godišnjak, 36-godišnjak i 35-godišnjak, bili su zaduženi za prodaju na području Republike Hrvatske.

Na zagrebačkom narko tržištu zaplijenjeni kokain vrijedi oko 300.000 kuna, dok njegova ulična cijena dostiže visokih 750.000 kuna.

Sva petorica osumnjičenika, jučer su dovedena pred Istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu.

B.V.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara