Dvanaest mrtvih od trovanja hranom u Kanadi

Dvanaest mrtvih od trovanja hranom u Kanadi

DVANAEST od 26 osoba kojima je utvrđeno da su žrtve trovanja hranom, umrlo je u Kanadi, navode tamošnje vlasti. Navedeni slučajevi trovanja hranom povezani su s mesnim proizvodima industrije Maple Leaf Foods, a u međuvremenu se pojavilo još 29 novih slučajeva trovanja hranom, prenosi Reuters.

Kanadski ministar poljoprivrede kazao je kako očekuje nove slučajeve trovanja u narednih nekoliko dana. Maple Leaf dobrovoljno je povukao iz prodaje oko 220 mesnih proizvoda koji se proizvode u tvornici u Torontu, a to je istovremeno i najveće povlačenje prehrambenih proizvoda s tržišta u povijesti Kanade, koje će kompaniju koštati oko 20 milijuna kanadskih dolara.

Bakterija Listeria pronađena je u dva mesna proizvoda na proizvodnoj traci u toj tvornici, a ista je bakterija pronađena i kod zaraženih ljudi. Prošlog tjedna iz proizvodnje je povučeno oko 20 proizvoda koji su se proizvodili samo na toj traci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Listerioza je bila uzrok smrti u sedam od navedenih 12 smrtnih slučajeva, izvijestila je Kanadska zdravstvena agencija. Ta je bolest posebno opasna za trudnice, starije osobe, dojenčad te osobe s oslabljenim imunološkim sustavom. Petero ostalih preminulih bolesnika imalo je istu bakteriju u tijelu ali uzrok njihove smrti se još uvijek istražuje.

K.S.
Foto: mapleleaf.ca

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara