Dvije odbjegle zagrebačke djevojčice skrivao prijatelj s podužim dosjeom

ZAGREBAČKA policija danas je obznanila detalje pronalaska dviju odbjeglih zagrebačkih djevojčica - 15-godišnje Chanel Alilović i njene godinu dana starije prijateljice.

Djevojčice su sakrivali njihovi prijatelji, 19-godišnjak i 22-godišnjak. Dvojicu mladih Roma policija je jučer oko 19.20 sati zatekla na terasi kafića u Oporovečkoj ulici u zagrebačkoj Dubravi. S obzirom da je policija otkrila da su se djevojčice s njima družile te bi mladići mogli znati gdje su, policijski službenici su u kafiću prišli njihovom stolu.

Nakon što su ih policajci zatražili dokumente, mladići su to odbili te su se dali u bijeg. Policija ih je tad prisilno privela, nakon čega je utvrđeno da su se djevojčice skrivale u obiteljskoj kući 22-godišnjaka. Iako je majka mladića primijetila da djevojčice borave u kući, rekla je kako nije znala da su pobjegle od kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je 22-godišnjaka zadržala u pritvoru jer od ranije tragaju za njim zbog toga što je počinio oko 30 kaznenih djela, među kojima se nalazi i pokušaj ubojstva.

Podsjetimo, djevojčice, navodno sklone bježanju od kuće, nestale su prošle subote, kada je Chanel roditeljima rekla da s prijateljicom ide do Kliničke bolnice Dubrava. Tijekom potrage za njima policija je obavila oko 90 obavijesnih razgovora.

I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara