Dvije oružane pljačke za vrijeme policijske blokade Zagreba

U ZAGREBU je u tijeku policijska potjera za pljačkašem banke u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu, kao i muškarcem koji je u Svetoj Klari pokušao ubojstvo.

Oko 16 sati u Svetoj Klari dogodio se pokušaj ubojstva, a policija je potvrdila da je počinitelj poznat policiji. HTV je objavio kako se, prema neslužbenim informacijama, radilo o obračunu kamatara i njegovog dužnika.

"Znamo o kome je riječ. Potraga je u tijeku, jer su počinitelji u bijegu." - izjavio je za Index Davor Tor, operativni analitičar PU zagrebačke.

Pljačka se dogodila u Ulici Antuna Totha 12 nakon svađe 41-godišnjeg K.K. koji je ispalio više hitaca prema 52-godišnje M.A. koji je zadobio trie prostrijelnih rana. On je odvezen u KBC Zagreb gdje je operiran.

"Obojica su nam poznata od ranije." - kazao nam je Tor.

Angažirane su sve raspoložive policijske snage, uključujući i interventnu policiju, a kontroliraju se izlazi iz grada te posatavljeni blokadni punktovi.

"Zahvalni smo građanim grada Zagreba na podršci i strpljivosti." - dodao je Tor, govoreći o pomutnji u prometu izazvanoj policijskim blokadama.

U Zagrebu se nakon pljački poslovnica Zagrebačke banke u ponedjeljak i utorak, u srijedu navečer dogodila nova pljačka, ovog puta poslovnice Hrvatske pošte u Zvonimirovoj ulici, nedaleko poslovnice FINA-e u kojoj su u rujnu ubijena dva zaštitara.

Razbojnik je s pištoljem oko 17,45 ušao u poslovnicu. Bio je verbalno agresivan, jedna jedna stranka je prestrašena pobjegla. Sve tri zaposlenice su pljačkašu dale novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Točna količina novca je nepoznata, no radi se o većoj količini od više desetaka tisuća kuna, doznajemo u PU zagrebačkoj.

Pripadnici temeljne i interventne policije koji tragaju za počiniteljima naoružani su automatskim puškama.

Kako smo doznali iz PU zagrebačke oko 20:45, policija je u Zavrtnici pronašla bijeli Golf, koji je korišten u pljački pošte ili pokušaju ubojstva, ali ne i bilo koga od počinitelja.

Nove dvije pljačke za vrijeme policijske potjere

Dok su policijski službenici blokirali promet u pola grada, nepoznati razbojnici izvršili su još dvije oružane pljačke.

Pljačka kioska "Tisak" uz prijetnju bombom dogodila se u Erlichovoj ulici u Sopotu oko 19 sati. Počinitelj je bio maskiran, a policija za njim traga.

Četrdeset minuta kasnije maskirani napadač opljačkao je benzinsku crpku u Božjakovini zaprijetivši pištoljem, doznajemo od zagrebačke policije.

Srđan Hebar
Foto: Dragan Predojević

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara