Dvoipolgodišnjak odšetao 7 kilometara od kuće

ČUVANJE unuka Filipa Galovića starog dvije i pol godine za baku Marijanu, obitelji Bešlić i Galović pretvorilo se u dramu koja je imala sretan svršetak. Nakon sedam sati potrage u koju su bli uključeni policajci s psima tragačima, vatrogasci i mnogobrojni mještani, mališan je pronađen u šumi udaljenoj sedam kilometara od doma iz kojeg je odlutao.

Kako su u subotu Filipovi roditelji, Ana i Željko trebali ići na svadbu u Lipovac pokraj Nove Gradiške, mališana su doveli na čuvanje Aninoj majci Mirjani. Panika je nastala kada je prabaka Adolfina Katvica, Filipa oko podneva ispratila do vrta u kojem je baka Mirjana brala šljive.

Kada se destak minuta kasnije vratila u vrt i vidjela da Filip nije tamo, baka Mirjana je najprije sam pretražila kilometar oko doma Bešlićevih, a potom je u pomoć pozvala policiju. Naknadno su angažirani vatrogasci, a u potragu se uključio i veliki broj mještana Batrine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi tragovi pronađeni su oko kilometar udaljenosti od kuće Bešlićevih, da bi se potom izgubili. Oko 2,5 kilometara dalje pronađeno je nekoliko stopa, a psi tragači su nakon nešto više od četiri kilometara izgubili trag.

Oko 20 sati Filipa je u maloj šumici pronašao mještanin Franjo Turkalj, i to oko 2,5 kilometara od mjesta gdje su psi izgubili trag. Dječak nije bio uplašen, izgledao je uredno i imao je tek pokoji ubod komaraca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara