Dvoje Amerikanaca u Pepsi Coli pronašli žabu

Tekst: F.M.
Foto: Amy De Negri


UŽIVANJE u jednom od najpopularnijih svjetskih gaziranih sokova pretvorilo se u vrlo neukusno iskustvo za bračni par Freda i Amy De Negri iz američke savezne države Floride, kad su u limenci Pepsi Cole pronašli rasporenu žabu.

Fred De Negri je tijekom roštiljanja početkom kolovoza otvorio limenki Pepsija, otpio veliki gutljaj i zagrcnuo se. Ispraznio je sadržaj limenke u umivaonik, ali je nešto teško i dalje ostalo unutra. Tada je Amy preuzela stvari u svoje ruke i istresla preostali sadržaj limenke na papirnati ručnik. Iz limenke je izašlo nešto nalik na "ružičasto tijesto", a nakon toga "tamna stvar".

"Kao ružičasto tijesto"

"Bilo je odvratno. Normalan dan u vrtu završio je ovako ludo", rekla je Amy. Bračni par je uslikao limenku i pozvao centar za otrove i Agenciju za hranu i lijekove (FDA). Iz FDA-a su došli, uzeli limenku, i odnijeli ju na testiranje. Sljedeći dan De Negrijevi su dobili rezultate istrage.

Zaključak FDA-a je da je "tamna stvar" vjerojatno rasporena žaba, koja nije imala unutarnje organe. Kako je žaba završila u limenci, misterij je koji se još uvijek rješava. Druga limenka koju su poslali nije sadržavala nikakve mrtve životinje.

Istraga FDA-a zaključila je kako u lokalnoj punionici Pepsija u Orlandu nisu pronađeni "Nikakvi uvjeti koji bi bili povezani s problemom. Nismo uspjeli otkriti kako je došlo do kontaminacije", rekli su iz FDA-a.

Pepsi se ne osjeća odgovoran

Jeff Dahncke, glasnogovornik Pepsija, rekao je kako su ispitivanja FDA-a "potvrdila povjerenje u proizvode i integritet proizvodnog sustava" tvrtke. "Brzina naših proizvodnih linija, kao i strogi nadzor sustava za punjenje garantiraju da je praktički nemoguće da se ovako nešto dogodilo na našim linijama. Zapravo, nije bilo niti jednog slučaja u kojemu je prigovor ove vrste bio pripisan problemima proizvodnje", dodao je Dahncke.

Dodao je i istraga FDA-a u Orlandu nije uspjela povezati pronalazak žabe s tvornicom u kojoj je proizvedena sporna limenka, a Pepsi je pokrenuo vlastitu istragu koja bi trebala utvrditi razlog nesvakidašnje kontaminacije.

Svaka reklama nije i dobra reklama

No, De Negrijevi kažu kako su iznimno ljuti na način na koji je Pepsi pristupio problemu. Odmah nakon incidenta nazvali su tvrtku. Amy De Negri rekla je kako je osoba koja joj se javila na telefon bila puna isprika, ali čim je limenka poslana na analizu FDA-u Pepsi im se prestao javljati. De Negrijevi traže pravni savjet i mogli bi tužiti Pepsi.

Kako god slučaj završio, vijest ni u kom slučaju neće pomoći prodaji glavnog konkurentskog pića Coca Coli. Žaba u limenci je jedan od onih slučajeva koji se inače pripisuju urbanim legendama, a u ovom slučaju ne vrijedi ona krilatica kako je svaka reklama dobra reklama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara