Dvoje djece i jedna odrasla osoba otrovane klorom u Tuheljskim toplicama

U NEDJELJU navečer dobili smo anonimnu dojavu o trovanju klorom u Tuheljskim toplicama. Osoba koja se tamo zatekla rekla nam je da su se otrovala djeca i da ga je šokirala reakcija osoblja Tuheljskih toplica.

"Kada se obratite dežurnom spasiocu, on vam okrene leđa i kaže da klor smrdi cijeli dan. Nakon što je Hitna pomoć odvezla djecu, ostali kupači su se nastavili kupati, a osoblje toplica nikoga nije upozorilo da su neki ljudi otrovani klorom." - rekla nam je osoba koja se također kupala u Tuheljskim toplicama.

Od voditelja smjene OKC-a Krapinsko-zagorske županije saznali smo kako su informacije o trovanju klorom u Tuheljskim toplicama istinite. Prema njihovim saznanjima, u bolnice je zbog trovanja prevezeno dvoje djece i jedna odrasla osoba, a po prvim informacijama zdravstveno im je stanje stabilno i ne bi trebalo biti većih komplikacija.

Dežurni liječnik Hitne pomoći Klanjec, koja je prva intervenirala, potvrdio nam je da dječaci, braća Kristijan i Miljenko B. (2000. i 2004.), nisu u teškom stanju, ali da su "više radi dijagnostičkih mjera odvezeni u dječju bolnicu u Klaićevu." Rekao je i da mu se javila jedna odrasla osoba s istim simptomima, koja također nije u teškom stanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Klaićevoj bolnici rečeno nam je da nikakve informacije ne mogu dati telefonskim putem.

Direktorica Tuheljskih toplica Ivana Kolar tvrdi, s druge strane, da trovanja klorom nije bilo. Osoblje Hitne pomoći je, kako tvrdi, ustanovilo da su djeca "više-manje u redu".

"Nije posrijedi trovanje klorom, djeca su kašljala i bila umorna pa su roditelji posumnjali na trovanje klorom i odmah zvali Hitnu pomoć, koja je po dolasku ustvrdila da su djeca više-manje u redu. Mi smo proveli izvanredno mjerenje klora i ustanovljeno je da je sve u redu, razina klora bila je, čak štoviše, na nižim granicama od uobičajenog." - tvrdi Kolar.

P.V./V.Š.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara