Dvoje mrtvih u padu vojnog helikoptera na sjeveru Engleske

DVOJE je poginulo, a desetero ljudi je ozlijeđeno u sinoćnjem padu RAF-ovog helikoptera blizu vojne baze Catterick u Sjevernom Yorkshiru. Uzrok nesreće se tek treba utvrditi, ali svjedoci kažu da je pri polijetanju zvučao kao da nešto nije u redu, prenosi BBC.

"Gledali smo helikopter kako se diže u zrak prilično brzo, i nešto nije zvučalo kako treba. Zvučalo je kako da je motor zakazao, proizvodio je strašnu buku. Nagnuo se na lijevo i onda pao. Nisam čuo eksploziju, niti vidio plamen", kazao je očevidac Andrew Pavey, stanovnik Hudswell Granga gdje je stacioniran garnizon Catterick.

Britansko Ministarstvo obrane najavilo je da će nesreću ispitati istražno povjerenstvo sastavljeno posebno zbog ove nesreće, te da je helikopter poletio najvjerojatnije zbog vježbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Povjerenstvo će proći svaki detalj, sve što ima veze sa održavanjem letjelice, sve što ima veze sa satima letenja posade, kao i s vremenskim uvjetima, mehanikom i elektrikom - sve čega se možete sjetiti, a da je moglo pridonijeti ovoj nesreći", kazao je glasnogovornik Ministarstva obrane, Michael Mulford.

Policija je izvijestila da su obje poginule osobe ostale mrtve na mjestu neposredno nakon pada, a ozlijeđeni su odvezeni na liječenje u Middlesbroughu, Newcastlu, Darlingtonu i Northallertonu. Letjelicom su upravljale tri osobe, a devetero ih je bilo vojno osoblje, koje se u helikopteru našlo u svojstvu putnika.

A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara