Dvoje Osječana i Hvaranin optuženi za iznudu i lihvarenje

DANAS je PU osječko-baranjska izvijestila kako je jučer oko 20 sati u prostorije Istražnog centra Županijskog suda u Osijeku, zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela protupravne naplate u pokušaju i iznude u pokušaju te sklapali lihvarske ugovore, privedeno troje hrvatskih državljana, te je nad njima izvršena kriminalistička obrada.

36-godišnjeg Osječanina i 42-godišnjeg Hvaranina tereti se da su nastupajući kao odgovorne osobe tvrtke registrirane u Osijeku, koja se nalazi u njihovom vlasništvu te je također obuhvaćena kriminalističkom obradom i kazneno prijavljena, pokušali steći protupravnu imovinsku korist, na način da su od jednog Osječanina, uz pomoć prijetnji, pokušali protupravno naplatiti oko 800.000 kuna duga tvrtke u kojoj je bio zaposlen.

Ujedno su osumnjičeni da su od drugog Osječanina, jednako tako uz pomoć prijetnji, pokušali iznuditi dug prema također osumnjičenoj 46-godišnjoj Osječanki, u iznosu od oko 30.000 kuna. Oštećenik je sa 46-godišnjakinjom prilikom posudbe novca sklopio ugovor s lihvarskom kamatom.

Pretragom stanova i vozila kojima su se koristili osumnjičenici, pronađena je bejzbol palica, plinski pištolj, tri računala i dokumentacija vezana uz njihovo poslovanje.

Kriminalistička obrada se nastavlja.

I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara