Dvoje poginulih u padu manjeg aviona na kuću

DVOJICA Amerikanaca poginula su kada se njihov mani jednomotorni zrakoplov srušio na krov obiteljske kuće u Rosevilleu u saveznoj državi Kaliforniji.

Prema izjavama očevidaca, zrakoplov je izvodio zračnu akrobaciju "osmicu", ali je pilot izgubio kontrolu nad letjelicom koja se srušila na kuću nakon čega je u objektu izbio požar.

Manji sportski zrakoplov, pretpostavlja se da je riječ o letjelici tipa  Glasair II, proizvedenoj 1996. godine, se srušio jučer nešto prije 11.30 sati po lokalnom vremenu.

Jedan je očevidac opisao kako je avion pokušao izvesti osmicu, ali se pilot spustio na otprilike 150 metara visine te je iznenada počeo naglo spuštanje prema krovovima, što se činilo kao da je izgubio kontrolu nad zrakoplovom.

Američki mediji javljaju kako je iz skršene olupine bilo vidljivo jedno mrtvo tijelo, a službeno je potvrđeno da su u nesreći poginula oba člana posade prijavljena na tom letu. Pretpostavlja se da je u kući u vrijeme nesreće trebao biti maloljetni dječak čiji su roditelji preko vikenda bili izvan grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija sinoć nije mogla potvrditi je li dječak stradao u događaju, jer je mjesto nesreće bilo potpuno zatvoreno do dolaska istražiteljskog tima Saveznog ureda za sigurnost zračnog prometa.

Letjelica je nakon pada na krovu dvokatne kuće stvorila veliku rupu iz koje je sukljala vatra i gusti dim. Požar se, prije nego je ugašen, proširio na obližnju garažu i potkrovlje druge kuće.

Prema dosad prikupljenim podacima, avion je poletio sa aerodroma udaljenog desetak milja sjeverno od mjesta na kojem se srušio, a neposredno prije nesreće nije komunicirao s kontrolom letenja što upućuje na mogućnost da tijekom leta nije imao tehničkih problema.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara