Dvoje poginulih u prometnoj nesreći kod Jakuševca

U TEŠKOJ prometnoj nesreći, koja se dogodila u subotu u 17,50 sati na Sajmišnoj cesti, smrtno su stradale dvije osobe, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Vozač osobnog automobila marke "Audi" zagrebačkih registracija, skrenuo je na prilazni kolnik sajmišta Jakuševac, ne provjerivši može li to napraviti na siguran način.

Iz suprotnog smjera naišao je osobni automobil marke "Seat Cordoba" zagrebačkih registracija, kojim je upravljao Vedran Špičić (1982.).

Špičić je pokušao izbjeći sudar, no "Audi" je prednjom stranom naletio na njega, pri čemu je odbačen na rubni kamen kolnika, a "Seat" se zarotirao na kolniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vozač "Seata" na mjestu je poginuo, a vozač "Audija" (rođen 1975.) bio je prebačen u KBC Zagreb, gdje je preminuo u noćnim satima.

Prema evidenciji Policijske uprave zagrebačke (PUZ), u prva dva mjeseca ove godine poginulo je 15 osoba, što je četvero mrtvih na cestama više nego u prva dva mjeseca prošle godine.

Na zagrebačkom području dnevno se dogodi 45 nesreća, ili jedna prometna nesreća svakih pola sata. Svaka tri dana pogine po jedna osoba, a svaki dan su dvije teško, a 11 lakše ozlijeđene.

Prošle godine bilo je 113 poginulih, od čega njih 64 u Zagrebu. Također sve je više mladih unesrećenih vozača.

Zbog takvih zabrinjavajućih statistika, PUZ, uoči skorašnjih fašničkih proslava, poziva roditelje da s većim oprezom daju djeci vozila na korištenje, odnosno da mladi voze pažljivije i paze na vlastitu sigurnost.

Index.hr/Hina

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara