Dvoje pulskih liječnika prijavljeno zbog smrti pacijenata

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Puli podnijelo je optužnice protiv dvoje liječnika pulske Opće bolnice, koji sumnjiči da su greškama u liječenju prouzročili smrt dvoje pacijenata.

Zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv zdravlja ljudi optuženi su 60-godišnja liječnica-internistica i 44-godišnji liječnik. Informacije o podizanju optužnica danas su objavljene na internet stranicama Državnog odvjetništva, no navedeni su samo inicijali optuženih te preminulih pacijenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužiteljstvo navodi da je okrivljena internistica prilikom hitnog prijema i pregleda pacijenta S. J. krajem veljače 2005. "propustila iskoristiti jednostavne raspoložive mogućnosti u postavljanju dijagnoze kako bi utvrdila da se radi o akutnom krvarenju u gastrointestinalnom traktu zbog krvarećeg želučanog vrijeda". Na taj način ona nije poduzela odgovarajuće metode liječenja već je pacijenta uputila na kućnu njegu gdje je preminuo, kažu u Državnom odvjetništvu.

Optuženog liječnika tužiteljstvo tereti da je u prosincu 2004. tijekom liječenja pacijenta G. B., koji je bolovao od gnojnofibrinozne upale poplućnice, napravio pogrešku mijenjajući začepljeni dren.

"Pritom je novi dren pogrešno postavio, odnosno postavio ga preduboko, pri čemu je došlo do ubodne rane desne strane srca i iskrvarenja", od čega je pacijent G. B. istog dana preminuo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara