Dvojica Makedonaca pogubljena u Iraku

ISLAMISTIČKA skupina Islamska vojska u Iraku objavila je da je pogubila dvojicu Makedonaca koje je optužila za špijunažu za američke snage, prenijela je u ponedjeljak katarska televizijska postaja al Jazeera koja je emitirala i snimku dvojice muškaraca.

Skupina je u priopćenju objavila, prenosi AFP, da je "njezina služba sigurnosti prije nekoliko dana uhitila dvojicu muškaraca dok su izlazili iz američke vojne baze".

"Ispitivanje i dokumenti koji su pronađeni kod njih dokazali su da su špijunirali za američke snage", prenijela je al Jazeera priopćenje skupine.

Al Jazeera je objavila snimku koju je navodno dobila od Islamske vojske u Iraku na kojoj se vide dvojica muškaraca s osobnim dokumentima u rukama, a iza njih je zastava s oznakom skupine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Islamska vojska u Iraku otela je dvojicu francuskih novinara prije 60 dana južno od Bagdada i preuzela odgovornost za više pogubljenja talaca.

Makedonija u Iraku ima 32 vojnika, navodi Reuters, dodajući da su u kolovozu militanti oteli trojicu Makedonaca koji su radili za arapsku tvrtku što je opskrbljivala američke snage i privatne građevinske tvrtke na iračkom teritoriju.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara